ukr
русский

Як зменшити статичну електрику на одязі: прості поради на кожен день

Марина Грамович

Ефективны методи мінімізації статичної електрики
Ефективны методи мінімізації статичної електрики. Джерело: freepik

Пошук ефективних методів мінімізації статичної електрики на одязі є проблемою для багатьох людей. UAportal, пропонує прості та несподівані методи боротьби з цим.

Сушильні кульки

Використання сушильних кульок – це простий і ефективний метод усунення статичної електрики на одязі. Ці кульки, зазвичай виготовлені з вовни, створюють тертя і зменшують статичну електрику, якщо їх кинути в сушарку разом з одягом. Їх використання не тільки зменшує електростатичний ефект, але й допомагає скоротити час сушіння.

Оцтовий спрей

Використання оцтового спрею – це несподіваний, але ефективний спосіб боротьби зі статичною електрикою на одязі. Змішавши одну частину оцту з трьома частинами води в пульверизаторі та злегка збризнувши одяг перед сушінням, можна отримати потрібний ефект.

Читайте також: Як випрасувати постільну білизну без праски: дієвий метод

Легка кислотність оцту може нейтралізувати заряди електронів, що відповідають за статичну електрику. Коли одяг висохне, запах оцту розвіється, залишаючи його вільним від статичної електрики і без запаху.

Кондиціонер для білизни

Щоб запобігти накопиченню статичної електрики на одязі, можна використовувати кондиціонер для білизни. При додаванні засобу до прання він покриває одяг тонким шаром, зменшуючи накопичення електричного заряду.

Після висихання одягу помітно зменшиться рівень статичної електрики, що полегшить догляд за ним та його носіння.

Раніше ми писали про режим пральної машинки, який краще не використовувати, щоб речі не залишалися брудними після прання.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!