ukr
русский

Як покращити смак страв, приготовлених у мікрохвильовій печі

Владислав Москаленко

Поради для приготування їжі
Поради для користування мікрохвильової печі. Джерело: www.pexels.com

Багато людей роблять непотрібні помилки при користуванні побутовими СВЧ-пічками. UAportal зібрав прості, але ефективні поради, які допоможуть покращити процес приготування їжі в мікрохвильовій печі.

Трюк швидкого розморожування

Щоб швидко розморозити їжу в мікрохвильовій печі, слід поставити поруч з нею склянку води. Пара від води допоможе рівномірно і швидко розморозити їжу, не даючи їй частково приготуватися.

Запобігайте розбризкуванню їжі

Щоб запобігти розбризкуванню їжі всередині мікрохвильової печі, слід накривати посуд кришкою, придатною для використання в мікрохвильовій печі, або паперовим рушником. Це допоможе запобігти виникненню безладу і значно полегшить прибирання.

Читайте також: 5 спецій які варто додати в каву, щоб значно покращити звичний смак

Крім того, під тарілку можна поставити більшу тарілку, щоб зібрати краплі і не допустити їх потрапляння на дно мікрохвильової печі.

Рівномірний час приготування

Щоб їжа готувалася рівномірно, рекомендується розміщувати її на тарілці по колу. Це сприяє рівномірному розподілу тепла мікрохвильової печі, запобігаючи пересмажуванню в одних місцях і недосмажуванню в інших.

Крім того, перемішування їжі на половині часу приготування допоможе перерозподілити тепло і забезпечити рівномірне приготування.

Нагадаємо, ми вже писали, які продукти не можна додавати в каву.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!