ukr
русский
Polski

Як поліпшити метаболізм через раціональний підхід до їжі

Марина Грамович

Практичні поради для здорового способу життя
Харчові звички для покращення метаболізму. Джерело: www.pexels.com

Покращення метаболізму можна досягти за допомогою харчових звичок та вибору продуктів. UAportal, підготував поради, які можуть покращити стан здоровʼя. 

Включіть в раціон різноманітні фрукти та овочі

Вживання різноманітних фруктів і овочів – відмінний спосіб прискорити метаболізм і зменшити хронічне запалення. Включаючи у свій раціон різноманітні продукти, люди можуть забезпечити себе широким спектром необхідних поживних речовин, антиоксидантів і клітковини.

Обирайте нежирні білки

Обирайте нежирні білки, такі як куряче м'ясо, індичка, риба. Також рослинні продукти – сочевиця і тофу, це може сприяти прискоренню метаболізму і зменшенню запалення. Ці білки допомагають у побудові та відновленні тканин.

Читайте також: Як обрати дієту, яка допоможе схуднути

Вживайте здорові жири

Корисні жири, такі як авокадо, горіхи, насіння та оливкова олія, відіграють важливу роль у регулюванні метаболізму та зменшенні запалення в організмі. Доведено, що вони багаті на омега-3 жирні кислоти та інші корисні сполуки, які мають протизапальну дію та підтримують здоров'я клітин.

Підтримуйте водний баланс

Такі трави, як імбир або куркума, мають помітні протизапальні властивості, а постійна гідратація підтримує природні процеси детоксикації організму.

Обмежте вживання цукру

Зменшення споживання доданого цукру та оброблених продуктів є важливим для прискорення метаболізму та зменшення хронічного запалення. 

Нагадаємо, ми вже писали, як схуднути в домашніх умовах.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!