ukr
русский
English

Як покращити якість сну: 5 корисних порад

Марина Грамович

Як покращити якість сну: 5 корисних порад
Поради для покращення якості сну. Джерело: Pexels

У сучасному світі багато людей борються з проблемами, пов'язаними зі сном. Внесення певних змін до вашої спальні може допомогти вам подолати безсоння. UAportal підготував п'ять ефективних способів перетворити вашу спальню на сприятливий для сну куточок.

Штори

Щоб сприяти якісному сну, дуже важливо створити темне і заспокійливе середовище у вашій спальні. Темрява стимулює вироблення мелатоніну, що сприяє більш ефективному та швидкому засинанню. Переконайтеся, що ваша спальня обладнана щільними шторами, які ефективно блокують зовнішні джерела світла.

Мінімалізм

Безлад і непотрібні речі у вашій спальні можуть створити відчуття тривоги і порушити ваш сон. Намагайтеся дотримуватися мінімалістичного підходу, звільняючи простір і прибираючи всі непотрібні або старі речі.

Читайте також: Тримайте у спальні: Які кімнатні рослини допомагають заснути

Заспокійливі кольори

Колірна гамма вашої кімнати відіграє важливу роль у впливі на ваш настрій і самопочуття. Уникайте яскравих кольорів у спальні, оскільки вони можуть перешкоджати вашому розслабленню. Натомість обирайте приглушені тони, які сприяють заспокоєнню і створюють безтурботну атмосферу, що сприяє відпочинку.

Постільна білизна

Якість матрацу та подушки суттєво впливає на загальний комфорт під час сну. Переконайтеся, що ваше ліжко забезпечує зручну і підтримуючу поверхню. Рекомендується придбати високоякісний матрац і подушку, які відповідають вашим індивідуальним уподобанням і фізичним потребам, забезпечуючи правильне вирівнювання хребта і мінімізуючи дискомфорт.

Позбудьтеся шуму

Тиха обстановка відіграє вирішальну роль у створенні спокійної атмосфери для сну. Вживайте заходів, щоб ізолювати спальню від зовнішніх звуків. Подумайте про встановлення вікон з подвійним склом і міцних дверей, щоб зменшити проникнення шуму ззовні.

Нагадаємо, ми вже розповідали, що іноді буває важко заснути через переживання та проблеми в особистому чи професійному житті, тому вже вранці люди бувають втомлені та непродуктивні. Ми підготували кілька практичних порад, які допоможуть впоратися з цією проблемою.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!