ukr
русский

Як покращити якість сну: 5 дієвих порад

Владислав Москаленко

Як покращити якість сну: 5 дієвих порад
Поради для покращення якості сну. Джерело: Pexels

Сон відіграє вирішальну роль у підтримці нашого здоров'я та добробуту. Однак, зважаючи на вимоги сучасного життя, багатьом людям важко якісно відпочивати. Щоб допомогти вирішити цю проблему, UAportal підготував 5 порад, які допоможуть покращити режим сну.

Займайтеся спортом

Це може здатися абсурдним, але включення помірних фізичних вправ у свій розпорядок дня може суттєво покращити сон. Будь то ранкова зарядка, йога, відвідування спортзалу, танці або просто прогулянка на природі – вибір відповідної форми вправ може значно сприяти покращенню якості сну.

Правильне харчування

Слідкуйте за споживанням кофеїну і намагайтеся звести його до мінімуму, особливо в другій половині дня. Віддайте перевагу легкій і поживній вечері, наприклад, салату зі свіжих овочів і риби. Це допоможе уникнути перевантаження шлунку і потенційного порушення сну.

Читайте також: Тримайте у спальні: Які кімнатні рослини допомагають заснути

Відкладіть гаджети

Виділіть перед сном двогодинний період без гаджетів. Використовуйте цей час для особистого самоаналізу та роздумів, дозвольте собі хвилини тихого споглядання. Мінімізація впливу зовнішніх подразників і скорочення телефонних розмов перед сном можуть позитивно вплинути на якість вашого сну.

Розпорядок дня

Намагайтеся планувати час сну і бадьорості послідовно, навіть у вихідні дні, оскільки це задає ритм внутрішньому годиннику організму. Дотримуючись регулярного графіка, ви створюєте стійкий і надійний шаблон, який сприяє його якості.

Трав'яний чай

Трав'яні чаї здавна шанують за їхні заспокійливі властивості та здатність зменшувати тривожність. Подумайте про те, щоб включити їх у свій раціон. Вони спеціально спрямовані на боротьбу з безсонням і стресом, та допоможуть вам заснути краще і спокійніше.

Нагадаємо, ми вже розповідали, що іноді буває важко заснути через переживання та проблеми в особистому чи професійному житті, тому вже вранці люди бувають втомлені та непродуктивні. Ми підготували кілька практичних порад, які допоможуть впоратися з цією проблемою.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!