ukr
русский

Як доглядати за тюлем та зберегти його білизну в домашніх умовах

Марина Грамович

Покрокові рішення щодо догляду за тюллю
Покрокові рішення щодо догляду за тюлем. Джерело: freepik

Догляд за тюлем вимагає дбайливого поводження і спеціальних методів, щоб зберегти його білизну. UAportal розповів про способи ефективного очищення і вибілювання тюлю, забезпечуючи при цьому його довговічність.

Замочування в теплій воді

Перший крок – наповнити ванну або великий таз теплою водою і додати м'який миючий засіб, ретельно перемішавши його. Занурте тюль у воду так, щоб він був повністю покритий миючим розчином, і залиште його замочуватися приблизно на 30 хвилин.

Після закінчення часу замочування ретельно прополощіть полотно чистою водою і дайте йому повністю висохнути на повітрі. 

Читайте також: Засіб, який зробить так, щоб удома завжди пахло свіжістю

Використання лимонного соку і сонячного світла

Один з ефективних методів полягає у створенні суміші лимонного соку і води, яку потрібно злегка розпилити на тюлеву тканину. Потім тюль слід розкласти під прямими сонячними променями на кілька годин, щоб природний відбілюючий ефект лимонного соку і сонячних променів освітлив тканину. Після висихання залишки лимонного соку можна акуратно струсити, і тюль стане білосніжним.

Відпарювання з оцтовим розчином

Для застосування цього методу необхідно наповнити відпарювач водою і додати трохи білого оцту. Поєднання пари та оцту допомагає природним чином освітлити тканину та усунути будь-які зміни кольору.

Крім того, тепло від пари сприяє розгладженню складок на тканині. Після відпарювання дайте тюлю висохнути на повітрі. В результаті ви отримаєте білосніжний і бездоганний тюль.

Раніше ми писали про режим пральної машинки, який краще не використовувати, щоб речі не залишалися брудними після прання.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!