ukr
русский
English

Як доглядати за дерев'яною підлогою: Важливі поради

Владислав Москаленко

Забезпечення довговічності та краси дерев'яних підлог
Поради щодо догляду за підлогою. Джерело: pexels

UAportal розповів, як правильно доглядати за дерев'яною підлогою. Дізнайтеся про корисні поради, що допоможуть продовжити термін служби підлоги та зберегти її красу.

Регулярне прибирання

Правильний догляд за дерев'яною підлогою передбачає регулярне прибирання за допомогою віника, пилососа або швабри для видалення пилу, бруду і сміття. Це допомагає запобігти появі подряпин. Крім того, використання вологої швабри з м'яким миючим засобом, спеціально розробленим для дерев'яних підлог, допомагає підтримувати поверхню в чистоті, не завдаючи їй шкоди.

Читайте також: Навіщо у воду додавати сіль при митті підлоги: корисний лайфхак

Уникайте появи вологи

Правильний догляд за дерев'яною підлогою передбачає уникнення впливу вологи. Негайне витирання будь-яких розливів допомагає запобігти деформації, розбуханню та пошкодженню деревини водою.

Регулярний огляд

Важливо регулярно оглядати її на наявність ознак зносу, подряпин або інших пошкоджень. Будь-які проблеми слід вирішувати негайно, а підлога повинна бути відремонтована або повторно ущільнена.

Запобіжні заходи

Для правильно догляду важливо вживати запобіжні заходи, такі як використання меблевих накладок, щоб уникнути подряпин і вм'ятин від важких предметів. Килимки біля входу та в кімнатах також допомагають запобігти надмірному зносу.

Нагадаємо, часто підлога страждає від нальоту, що не змивається звичайною водою. Однак не варто відразу витрачати кошти на хімічні засоби з магазину. Замість побутових хімічних засобів можна скористатися природним очисником для підлоги, зокрема лимоном.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!