ukr
русский
Polski

Як видалити жирний наліт на кухонних фасадах

Марина Грамович

Чисті та блискучі кухонні фасади
Чисті та блискучі кухонні фасади. Джерело: freepik

Коли справа доходить до боротьби з жировими відкладеннями на кухонних фасадах, практичні засоби мають вирішальне значення. UAportal поділився цінними методами очищення.

Оцтовий розчин

Для очищення жирових відкладень можна створити простий оцтовий розчин, змішавши рівні частини білого оцту і води. Нанесіть суміш безпосередньо на жирні ділянки і залиште на кілька хвилин, щоб розщепити жир. Потім за допомогою серветки з мікрофібри витріть оцтовий розчин разом з жиром. Цей метод не тільки очищає жир, але й дезінфікує поверхні. На завершення промийте поверхню чистою водою і витріть насухо, щоб запобігти появі розводів.

Паста з харчової соди

Ще один ефективний лайфхак для очищення полягає у використанні пасти з харчової соди. Для отримання густої пасти змішайте харчову соду з невеликою кількістю води. Нанесіть пасту на жирні ділянки і обережно потріть їх неабразивною губкою або ганчіркою. Сода діє як абразивний засіб для видалення стійкого жиру, не дряпаючи поверхні. Після очищення пасту слід витерти вологою ганчіркою і ретельно витерти насухо, щоб поверхня була блискуче чистою.

Читайте також: Чим відмити іржу в унітазі в домашніх умовах: дієві поради

Цитрусові

Природна сила цитрусових може бути використана для боротьби з жирним нальотом. Розріжте лимон або лайм навпіл і вмочіть їх у невелику кількість солі. Підсоленим цитрусом потрібно протерти жирні поверхні, злегка стиснувши фрукт, щоб випустити сік. Кислотність цитрусових розщеплює жир, а сіль забезпечує м'яке очищення. Відмивши жир, слід протерти поверхню вологою ганчіркою і витерти насухо, щоб отримати свіжу і чисту поверхню.

Нагадаємо, раніше ми писали про ще декілька простих порад, які допоможуть самостійно прочистити засмічену раковину.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!