ukr
русский

Як видалити жирні плями з одягу: 5 практичних порад

Марина Грамович

Як видалити жирні плями з одягу: 5 практичних порад
Поради, які допоможуть позбутися жирних плям на одязі. Джерело: Pexels

Жирні плями на тканині може бути складно видалити, але є кілька ефективних методів для розв'язання цієї проблеми. UAportal розповів про п'ять корисних порад, які включають прості побутові інгредієнти та швидкі техніки для успішного усунення забруднень.

Використання господарського мила

Щоб видалити жирну пляму з будь-якої тканини, почніть з того, що промокніть пляму чистою серветкою, щоб видалити якомога більше жиру. Потім змішайте невелику кількість господарського мила з водою і нанесіть його на пляму, обережно втираючи. Залиште на кілька хвилин, а потім прополощіть річ у теплій воді.

Кукурудзяний крохмаль або дитяча присипка

Ще один ефективний метод усунення жирної плями з тканини – рясно посипати пляму кукурудзяним крохмалем або дитячою присипкою. Залиште її щонайменше на 30 хвилин, щоб присипка ввібрала жир. Потім акуратно зчистіть засіб щіткою і витріть ганчіркою залишки.

Білий оцет

Для жирних плям на тканині білий оцет також може бути ефективним рішенням. Змішайте рівні частини білого оцту і води, а потім нанесіть на ділянку забруднення.

Читайте також: П'ять порад, як ефективно вивести жирні плями з одягу

Залиште на 15-20 хвилин, а потім промокніть чистою ганчіркою. Після цього промийте тканину холодною водою і виперіть, як зазвичай. Кислотність оцту допомагає розщепити жир і видалити його з тканини.

Використання засобу для миття посуду

Ще один спосіб боротьби з жирною плямою на тканині – це використання невеликої кількості засобу для миття посуду. Необхідно м'яко втерти його і залишити на десять хвилин. Потім прополощіть тканину теплою водою і виперіть, як зазвичай.

Використання харчової соди

Простий, але ефективний метод видалення жирної плями з тканини – використання харчової соди. Насипте велику кількість на пляму та обережно втирайте її. Залиште на 30 хвилин, щоб жир увібрався, а потім приберіть порошок щіткою.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!