ukr
русский

Як видалити жир з пательні: ефективні методи, які допоможуть

Владислав Москаленко

Ефективні засоби для прибирання
Перевірені засоби для видалення жиру і кіптяви з пательні. Джерело: Pexels.com

Важливо знати, як боротися зі стійким жиром і кіптявою, які накопичуються на пательнях. UAportal дізнався про прості, але ефективні методи, які точно допоможуть.

Харчова сода

Насипте велику кількість харчової соди на забруднену ділянку пательні, а потім вологою ганчіркою або губкою зішкребіть жир і кіптяву. Сода має абразивну текстуру, яка допомагає видалити стійкі залишки, не пошкоджуючи поверхню. Після очищення ретельно промийте пательню водою і витріть її насухо чистим рушником.

Замочування в оцті

Наповніть пательню рівними частинами води та оцту і залиште на 30 хвилин. Кисла природа оцту допомагає розпушити нагар, що полегшує його видалення. Після замочування пательню слід почистити неабразивною губкою та засобом для миття посуду, щоб видалити залишки накипу.

Читайте також: Як зробити з простої сковороди антипригарну: простий лайфхак

Метод лимонного соку

Вичавіть сік свіжого лимона на уражені ділянки пательні і залиште на кілька хвилин. Лимонний сік розщеплює жир і кіптяву, полегшуючи очищення. 

Картопляно-сольовий скраб

Розріжте картоплину навпіл, занурте її в сіль, а потім протріть нею брудні ділянки пательні. Природна абразивність солі в поєднанні з вологою і текстурою картоплі допоможе видалити залишки нагару. Після очищення промийте пательню водою і повністю висушіть її.

Нагадаємо, ми вже писали про п'ять дієвих способів, щоб до сковорідки нічого не прилипало.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!