ukr
русский
English

Як видалити стійкий жир та кіптяву з решітки газової плити: 5 ефективних порад

Марина Грамович

Як видалити стійкий жир та кіптяву з решітки газової плити: 5 ефективних порад
Поради для видалення жиру з решітки газової плити. Джерело: Pexels

Підтримання чистоти решітки газової плити може стати справжнім викликом, оскільки жир і бруд мають властивість накопичуватися з часом. UAportal розповів, що існують доступні методи з використанням предметів домашнього вжитку, які допоможуть вам легко впоратися з цією проблемою.

Харчова сода

Зробіть густу пасту, змішавши харчову соду з невеликою кількістю води. Нанесіть суміш на решітку, забезпечивши рівномірне покриття, і дайте їй повністю висохнути. Приблизно через 30 хвилин обережно почистіть щіткою і змийте залишки соди теплою водою.

Мильний розчин

Для бюджетного і простого підходу приготуйте мильний розчин, використовуючи дрібно натерте господарське мило. Розмішайте стружку в теплій воді до утворення пінистої суміші. Нанесіть її на решітку і залиште на кілька годин або на ніч, залежно від рівня забруднення, потім змийте мило теплою водою.

Оцет

Оцет є високоефективним засобом для видалення жиру та бруду з будь-якого матеріалу. Наповніть велику ємність гарячою водою, потім додайте пів склянки оцту.

Читайте також: На чому краще готувати їжу: переваги та недоліки індукційної плити

Занурте решітку в розчин і залиште на кілька годин, а якщо забруднення сильне, то на всю ніч. Протріть решітку ганчіркою або губкою і промийте її під проточною водою, щоб отримати чисту поверхню.

Нашатирний спирт

Змішайте пів склянки прального порошку з нашатирним спиртом до утворення густої пастоподібної консистенції. Залийте суміш гарячою водою, щоб вона добре перемішалася.

Потім за допомогою щітки або губки нанесіть розчин на решітку і залиште приблизно на 15 хвилин. Після закінчення відведеного часу ретельно змийте суміш, очистивши решітку від жиру та бруду.

Сіль

У теплій воді розчиніть 2 столові ложки солі в 0,5 літра води. Змочіть губку в солоній воді і протріть уражені ділянки. Для більш стійких плям залиште розчин на решітці на ніч, потім обережно протріть губкою під теплою проточною водою, щоб видалити залишки.

Нагадаємо, ми розповіли, як почистити мікрохвильову піч за 5 хвилин.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!