ukr
русский
English

Як видалити плями від парфумів з одягу: Три натуральні засоби

Марина Грамович

Як видалити плями від парфумів з одягу: Три натуральні засоби
Способи виведення плям від парфумів з одягу. Джерело: freepik.com

Коли справа доходить до очищення плям парфумів, певні натуральні методи довели свою високу ефективність. UAportal з'ясував, як за допомогою легкодоступних продуктів можна домогтися чистоти й свіжого запаху одягу.

Оцет

Коли справа доходить до видалення плям від парфумів з одягу, однією з ефективних порад є використання білого оцту. Суміш рівних частин води й білого оцту нанесіть на забруднену ділянку. Залиште на кілька хвилин, а потім обережно промокніть місце чистою ганчіркою.

Це допоможе розщепити й вивести пляму від парфумів з тканини. Після цього, одяг слід випрати у звичайному режимі, щоб видалити стійкий запах оцту.

Читайте також: Як вивести плями крові з одягу за допомогою народних методів

Харчова сода

Ще одна корисна порада для видалення плям від парфумів з одягу – використання харчової соди. Створення пасти шляхом змішування соди з водою, а потім нанесення її на забруднену ділянку може забезпечити ефективні результати.

Акуратно втирайте пасту в тканину і залиште її приблизно на 30 хвилин. Після цього, промийте холодною водою. Поглинальні властивості харчової соди піднімуть і вберуть пляму від парфумів з одягу.

Лимонний сік

Використання лимонного соку, як натурального засобу, також ефективно для видалення плям від парфумів з одягу. Вичавіть свіжий лимонний сік на забруднену ділянку і залиште його на кілька хвилин.

Потім виперіть одяг холодною водою і дайте йому висохнути на повітрі. Це потрібно для того, щоб лимонна кислота розщепилася і видалила плями від парфумів, залишивши свіжий цитрусовий запах.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!