ukr
русский
English

Як видалити плями від парфумів з одягу: прості, але ефективні способи

Владислав Москаленко

Як видалити плями від парфумів з одягу: прості, але ефективні способи
Методи виведення плям від парфумів. Джерело: freepik.com

Виведення плям від парфумів з одягу може бути складним завданням, але існують ефективні та натуральні методи для розв'язання цієї поширеної проблеми. UAportal з'ясував, як це зробити.

Оцет

Оцет – ефективний і натуральний спосіб виведення плям від парфумів з одягу. Суміш з рівних частин білого оцту і води слід нанести на забруднену ділянку і залишити на кілька хвилин. Після цього промокніть пляму чистою ганчіркою, а одяг виперіть, як зазвичай.

Використання харчової соди

Харчова сода – ще один чудовий метод для видалення плям від парфумів. З соди та води слід приготувати пасту, яку можна нанести на забруднену ділянку, акуратно почистити, а потім залишити на кілька хвилин, перш ніж прати у звичайному режимі. Цей метод є м'яким, але ефективним, що робить його чудовим рішенням для делікатних тканин.

Читайте також: П'ять порад, як ефективно вивести жирні плями з одягу

Господарське мило

Господарське мило, потужний знежирювач, ефективно видаляє плями від парфумів. Акуратно втирайте невелику кількість мила в забруднену ділянку і залиште на 10-15 хвилин, перш ніж прати одяг у звичайному режимі – це швидкий і простий метод, що робить його ідеальним засобом для видалення плям.

Перекис водню

Для стійких плям від парфумів перекис водню може стати гарним рішенням. Рекомендується нанести невелику кількість засобу безпосередньо на пляму і залишити на кілька хвилин, після чого прополоскати холодною водою і випрати, як зазвичай. Важливо спочатку протестувати його на невеликій, прихованій ділянці, оскільки перекис водню може мати відбілювальний ефект на деяких тканинах.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!