ukr
русский
Polski

Як видалити плями від дезодоранту на одязі: 3 ефективних лайфхаки

Владислав Москаленко

Як видалити плями від дезодоранту на одязі: 3 ефективних лайфхаки
Лайфхаки для видалення плям від дезодоранту . Джерело: Pexels

Коли справа доходить до боротьби з небажаними плямами від дезодоранту на одязі, ефективність і доступність є ключовими факторами. UAportal підготував три перевірені лайфхаки, які позбавлять вас від обтяжливого процесу повторного прання. Ви можете знайти все необхідне прямо на своїй кухні.

Сіль

Сіль є універсальним засобом, оскільки вона добре працює як на світлих, так і на темних тканинах, ефективно виводячи навіть найстійкіші плями. Однак вона не підходить для делікатних або тонких матеріалів.

Щоб вивести пляму, просто намочіть уражену ділянку тканини і рясно посипте її кухонною сіллю. Акуратно потріть пляму, щоб вона була злегка вологою. Після цього ви можете випрати річ у пральній машині або вручну, як зазвичай.

Оцет

Для цього методу обирайте натуральний оцет або лимонний сік, уникаючи магазинних аналогів. Переконайтеся, що це 6 або 9% розчин, оскільки міцний оцет, а саме есенція, яблучний або винний, можуть пошкодити тканину. Хоча цей метод добре працює з кольоровими тканинами, вовною та шовком, майте на увазі, що білі тканини можуть пожовтіти.

Читайте також: П'ять порад, як ефективно вивести жирні плями з одягу

Почніть зі зволоження плями, а потім нанесіть оцет безпосередньо на уражену ділянку. Залиште його на деякий час, бажано на ніч, щоб він почав діяти. Після цього виперіть річ у пральній машині.

Засіб для миття посуду

Універсальний засіб для миття посуду можна використовувати для всіх типів тканин. Виберіть гелевий варіант і нанесіть його безпосередньо на пляму, залишивши на ніч. Після закінчення часу замочування приступайте до прання всього виробу або забрудненої ділянки.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!