ukr
русский
English

Як прибрати неприємний запах з мікрохвильової печі: 4 засоби для досягнення чистоти

Марина Грамович

Як прибрати неприємний запах з мікрохвильової печі: 4 засоби для досягнення чистоти
Способи усунення неприємного запаху з мікрохвильовки. Джерело: freepik.com

Хочете, щоб ваша мікрохвильовка пахла свіжістю без використання агресивних хімікатів? UAportal розповів про практичні та екологічні рішення.

Розчин харчової соди

Якщо мікрохвильовка має неприємний запах, одним зі способів боротьби з ним є використання розчину харчової соди. Змішавши кілька столових ложок соди з водою в мисці для мікрохвильовки та нагріваючи її протягом декількох хвилин, ви нейтралізуєте запахи.

Очищувач з лимоном та оцтом

Ще один ефективний метод полягає у використанні суміші лимона та оцту. Вичавіть сік лимона в миску з половиною склянки води та додайте столову ложку білого оцту перед тим, як поставити миску в мікрохвильову піч для нагрівання на кілька хвилин, щоб усунути будь-які застарілі запахи.

Читайте також: Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці: поради молодим господиням

Кавова гуща

Кавова гуща відома своєю здатністю поглинати запахи. Просто помістіть миску з сухою кавовою гущею в мікрохвильову піч і залиште її на ніч, і вона вбере всі неприємні запахи, а вранці мікрохвильовка буде пахнути свіжістю.

Мило та вода

Розчином мила для посуду та води можна протерти внутрішню частину мікрохвильової печі, розщеплюючи залишки, що спричиняють неприємний запах. Однак важливо ретельно промити й висушити внутрішню поверхню, щоб видалити залишки мийного засобу.

Нагадаємо, ми розповіли, чому не можна вимикати мікрохвильовку раніше запланованого часу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!