ukr
русский
English

Як прибрати заломи на шкіряному взутті: Три прості поради

Марина Грамович

Як прибрати заломи на шкіряному взутті: Три прості поради
Способи усунення заломів на шкіряному взутті. Джерело: freepik.com

Заломи, що з'являються на шкіряному взутті в процесі носіння, псують зовнішній вигляд і роблять образ недбалим. UAportal розповість про ефективні методи їх усунення.

Використання кондиціонера для шкіри

Невелику кількість кондиціонера для шкіри слід нанести на чисту ганчірку і м'яко втерти в місця заломів на взутті. Важливо дати кондиціонеру вбратися протягом декількох хвилин, а потім витерти його надлишки. Це зволожує шкіру і допомагає відновити її природні олії, в результаті чого вона стає більш гладкою і менш зім'ятою.

Прасування з вологою ганчіркою

Для більш стійких складок можна використовувати вологу ганчірку та праску для одягу, щоб обережно видалити складки зі шкіряного взуття. Почніть з легкого зволоження чистої тканини, а потім покладіть її на зім'яту ділянку взуття. Встановіть праску на низький рівень нагрівання та обережно притисніть тканину до зім'ятих ділянок, намагаючись не залишати праску на одному місці занадто довго.

Читайте також: Як почистити шкіряне взуття, щоб воно виглядало як нове

Правильне зберігання

Правильне зберігання шкіряного взуття, коли воно не використовується, також може запобігти утворенню заломів. Рекомендується зберігати його в прохолодному, сухому місці, подалі від прямих сонячних променів і надмірної вологи. Додатково рекомендується використовувати коробки для взуття або чохли для захисту від пилу та подряпин.

Нагадаємо, що запах зношеного взуття може бути неприємним і бентежним. Існують перевірені та випробувані методи, які допомагають зменшити та видалити неприємний запах із взуття.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!