ukr
русский

Як стати оптимістом: 5 корисних порад

Марина Грамович

Як стати оптимістом: 5 корисних порад
Як стати оптимістом. Джерело: Pexels

Невдачі часто затьмарюють наше життя, але чи знаєте ви, що наше мислення відіграє певну роль у притягуванні негативу? Психологи вважають, що зацикленість на негативних думках може увічнити цикл невдач.

Прийняття позитивного світогляду може привести до більшого успіху та самореалізації. UAportal підготував п'ять ефективних порад, які допоможуть підвищити оптимізм.

1. Позбавтеся від негативних думок

Дуже важливо усвідомити, що негативні думки можуть стати пророцтвами, що самоздійснюються. Уникайте навішування на себе ярликів невдахи і робіть активні кроки для вирішення будь-яких проблем. Змінивши своє мислення, ви зможете розвинути позитивний світогляд і прокласти шлях до успіху.

2. Зупиніться і поміркуйте

Заплющте очі, зробіть глибокий вдих і поміркуйте над тим, що відрізняє вас від інших. Визначте свої сильні сторони і зосередьтеся на тому, щоб дивитися на світ через позитивну призму. 

Читайте також: Правило 5 хвилин: Як встигати набагато більше і бути продуктивнішим

3. Живіть сьогоденням

Замість того, щоб зациклюватися на минулих труднощах, насолоджуйтеся чудовими моментами сьогодення. Люди часто згадують про щасливіші часи свого життя, коли стикаються з невдачами. Однак справжнє щастя можна відчути тут і зараз. Тож відпустіть минуле і знаходьте радість в теперішньому моменті.

4. Боріться з нудьгою цілеспрямовано

Неробство часто породжує негатив. Наповніть своє життя сенсом, знайшовши своє покликання. Займіться змістовною роботою, не обов'язково обмежуючись фізичними заняттями. Беріть участь в інтелектуальних семінарах, досліджуйте нові інтереси і продовжуйте особистісний ріст незалежно від віку.

5. Навчіться вимикатися

Ви б не стали дивитися телевізійну програму, яка вам не подобається, чи не так? Так само намагайтеся вимикати негативні думки щоразу, коли вони виникають. Швидко перенаправляйте свою увагу на позитив, кажучи собі "стоп" і навмисно спрямовуючи свій розум на оптимістичні перспективи.

Нагадаємо, ми вже писали, як легко та швидко розкрити свій потенціал.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!