ukr
русский
English

Як упоратися з хвилюванням перед важливим заходом: Ефективні способи подолання стресу

Марина Грамович

Як упоратися з хвилюванням перед важливим заходом: Ефективні способи подолання стресу
Стратегії подолання тривожності . Джерело: freepik.com

UAportal розповідає поради та техніки, які допоможуть подолати тривожність перед важливим заходом. Дізнайтеся про комплексні підходи, що охоплюють вправи на глибоке дихання, техніки візуалізації, позитивне самонавіювання та фізичну активність.

Вправи на глибоке дихання

Коли людина відчуває тривогу або стрес перед важливою подією, надзвичайно корисними для заспокоєння розуму і тіла можуть бути вправи на глибоке дихання. Знайдіть тихе місце і витратьте кілька хвилин, щоб зосередитися на диханні та повільних, глибоких вдихах, які допоможуть зменшити відчуття тривоги та принесуть відчуття спокою перед подією.

Техніки візуалізації

Витративши деякий час на візуалізацію свого успішного виступу на заході та уявивши себе впевненим, зібраним і контрольованим, можна підвищити впевненість і зменшити тривожність. Крім того, візуалізація потенційних викликів та уявлення того, як ви з легкістю долаєте їх, може ще більше покращити вашу підготовку та психологічну стійкість.

Позитивне самонавіювання

Позитивне самонавіювання є корисним методом протидії почуттю тривоги перед важливою подією. Нагадування собі про минулі успіхи та підтвердження здатності впоратися з майбутньою подією, а також заміна негативних думок на позитивні твердження сприяють зміцненню впевненості та зменшенню тривожності.

Читайте також: Правило 5 хвилин: Як встигати набагато більше і бути продуктивнішим

Фізична активність

Заняття фізичною активністю, наприклад, швидка прогулянка або коротке тренування перед заходом, може допомогти вивільнити ендорфіни, які є природними засобами для зняття стресу. Ця форма активності також може відволікти від тривожних думок, допомагаючи людям почуватися більш розслабленими та спокійними.

Пошук підтримки

У ситуаціях, коли люди відчувають себе переповненими тривогою перед важливою подією, звернення за підтримкою до людини, якій довіряють, наприклад, до друга, члена сім'ї або наставника, може бути надзвичайно корисним. Ділитися почуттями та побоюваннями з кимось, кому можна довіряти, може забезпечити емоційне заспокоєння, ефективно зменшуючи тривогу.

Нагадаємо, ми вже писали, як легко та швидко розкрити свій потенціал.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!