ukr
русский
English

Як подолати тривожність: Корисні лайфхаки

Марина Грамович

Техніки подолання тривожності
Лайфхаки щодо управління тривогою. Джерело: freepik

UAportal розповів про декілька методів, які допоможуть подолати тривожність. Дізнайтеся про три лайфхаки, які навчать вас керувати вашими відчуттями.

Дихальні вправи

Дихальні вправи вважаються простим, але ефективним способом зменшити тривожність і розслабитися. Роблячи повільні, глибокі вдихи, можна підвищити швидкість процесу розслаблення організму та заспокоїти розум. Одна з технік передбачає вдих на рахунок "чотири", затримку на рахунок "сім" і видих на рахунок "вісім".

Читайте також: Правило 5 хвилин: Як встигати набагато більше і бути продуктивнішим

Розслаблення м'язів

Послідовна розслаблення м'язів – це техніка, яка передбачає напруження, а потім розслаблення кожної групи м'язів у тілі. Завдяки систематичному опрацюванню груп м'язів, починаючи з пальців ніг і закінчуючи головою, цей метод допомагає зменшити тривожність і зняти фізичне напруження.

Позитивні твердження

Повторення позитивних стверджень може бути ефективним способом боротьби. Використання таких фраз, як "Я спокійний і контролюю ситуацію" або "Я здатен впоратися з усім, що трапляється на моєму шляху", може посилити позитивне мислення, що дозволить керувати відчуттям тривожності.

Нагадаємо, ми вже писали, як легко та швидко розкрити свій потенціал.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!