ukr
русский

Як створити затишок вдома: поради від досвідчених господинь

Марина Грамович

Як створити затишок
Як створити затишок. Джерело: UAportal

Про великий сімейний будинок мріє, мабуть, кожна людина. Особливо хочеться повертатись туди, коли там панує любов та затишок. UAportal розповідає про дієві поради, які допоможуть створити комфортну атмосферу вдома.

Порядок та організованість

Атмосфера спокою вдома починається з наведення порядку і організації житлового простору. Необхідно позбутися зайвих предметів, а кожній речі відвести належне місце. Порядок може значно знизити рівень стресу і створити відчуття спокою в домі.

Використання спокійних кольорів та ароматів для дому

Щоб створити вдома затишок, варто подумати про використання світлих спокійних кольорів і приємних ароматів. Такі відтінки як блакитний, зелений чи лавандовий можуть створити відчуття гармонії. Природні запахи, такі як м'ята, евкаліпт або ромашка, також можуть допомогти розслабитись.

Читайте також: Фарба для стін чи шпалери: що обрати під час ремонту

Створіть зону відпочинку

Щоб створити вдома атмосферу затишку, зробіть зону відпочинку, придбавши м'які подушки, теплі ковдри та плюшеві пледи. Можна також використовувати м'яке освітлення і тиху фонову музику, щоб посилити відчуття комфорту.

Мінімізуйте шум і відволікаючі фактори

Важливою порадою для створення спокійної атмосфери вдома є мінімізація шуму та відволікаючих факторів. Подумайте про використання звукоізоляційних матеріалів.

Декор

Кімнатні рослини та декор з натуральних матеріалів, наприклад з дерева чи каменю, можуть створити відчуття затишку. Денне світло і звуки природи можуть ще більше посилити його і створити середовище, яке не тільки буде заспокоювати, а й підіймати настрій.

Нагадаємо, ми вже писали про топ-5 помилок у ремонті квартири.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!