ukr
русский
English

Як зберегти подарований букет свіжим якомога довше: Корисні поради

Марина Грамович

Як зберегти подарований букет свіжим якомога довше: Корисні поради
Поради щодо збереження букетів. Джерело: freepik.com

Щоб зберегти букет у всій його красі, потрібен належний догляд та увага. UAportal зібрав поради експертів, які допоможуть продовжити життя подарованим квітам.

Зрізання стебел та листя

Щоб зберегти букет якомога довше, важливо обрізати стебла і видалити зів'яле або пошкоджене листя з квітів. Гострими ножицями зробіть чистий зріз під кутом внизу кожного стебла. Це допоможе квітам ефективніше поглинати воду і запобігатиме розмноженню бактерій у вазі. Також бажано видалити будь-яке листя або колючки, які будуть знаходитися під лінією води у вазі.

Заміна води

Другий ключовий аспект збереження букета – забезпечити квітам достатній запас води й поживних речовин. Міняйте воду у вазі кожні два дні та додайте консервант для квітів, щоб продовжити життя букета. Додатково можна додати у воду кілька крапель відбілювача, щоб запобігти розмноженню бактерій і плісняви.

Читайте також: Можна отруїтись і не тільки: які кімнатні рослини не слід тримати вдома

Температура і навколишнє середовище

Підтримка правильної температури й навколишнього середовища може значно вплинути на довговічність букета. Тримайте квіти подалі від прямих сонячних променів і джерел тепла, оскільки це може призвести до їх швидкого в'янення. З іншого боку, не ставте їх на протязі, оскільки це також може призвести до зневоднення квітів.

Регулярний догляд

Регулярне обслуговування і догляд необхідні для збереження свіжості букета. Акуратно видаляйте зів'ялі або побурілі пелюстки з квітів і підрізайте стебла кожні два дні. Видаляйте листя, яке буде занурене у воду, щоб запобігти розмноженню бактерій, і тримайте вазу чистою, щоб уникнути забруднення.

Нагадаємо, що кожна любителька квітів прагне, щоб її вазони були найпишніші, найкрасивіші та здорові. Але чи знали ви, що недорога спеція, яку кожна господиня використовує для випічки, може допомогти виростити ідеальні квіти на підвіконні?

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!