ukr
русский

Як зробити скраб для ніг своїми руками: корисні поради

Марина Грамович

Заспокойте та освіжіть втомлені стопи
Заспокойте та освіжіть втомлені стопи. Джерело: freepik

Відкрийте для себе ефективні способи догляду за ногами за допомогою простих методів, які можна зробити своїми руками. UAportal розповів, як прості інгредієнти можуть творити чудеса з вашими ногами.

Пілінг для ніг

Для відлущування шкіри стоп можна зробити скраб для ніг своїми руками, використовуючи суміш оливкової олії та коричневого цукру, який видалить ороговілу шкіру і пом'якшить стопи. З використанням скрабу можна м'яко помасажувати ноги протягом декількох хвилин, а потім змити його теплою водою. Це допоможе згладити огрубілі ділянки.

Читайте також: Як запобігти появі зморшок: косметологи радять робить це щодня

Зволожуюча маска для ніг

Зволожуючу маску для ніг можна приготувати з пюре з бананів, меду і краплі лимонного соку. Вона глибоко зволожує і живить шкіру ніг. Щедро нанесіть маску на всю стопу, накрийте поліетиленовою плівкою і залиште на 20-30 хвилин, потім змийте теплою водою. Це допоможе утримати вологу і запобігти появі сухих, потрісканих п'ят, зберігаючи стопи м'якими і гладенькими.

Ванночка з сіллю Епсома

Можна зробити розслаблюючу ванночку для ніг, додавши в теплу воду сіль Епсома, яка допоможе заспокоїти м'язи, зменшити набряки та очистити стопи. Занурте ноги на 15-20 хвилин, щоб сіль подіяла. Потім витріть ноги сухим рушником і насолоджуйтеся м'якістю та свіжістю стоп.

Нагадаємо, ми вже писали, як доглядати за шкірою після 40.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!