ukr
русский
English

Як зробити квартиру затишнішою: 5 корисних порад

Марина Грамович

Як зробити квартиру затишнішою: 5 корисних порад
Практичні поради щодо отримання комфорту в квартирі. Джерело: freepik.com

UAportal розповів, як перетворити свою квартиру на комфортний і затишний куточок відпочинку за допомогою деяких порад. Ви зможете удосконалити свій житловий простір.

Використання м'якого освітлення

М'яке і тепле освітлення може миттєво зробити квартиру більш затишною і привабливою. Замість різкого верхнього освітлення можна використовувати торшери, гірлянди або настільні лампи, а ароматичні свічки також додадуть простору приємну атмосферу і зроблять його більш комфортним.

Додавання кімнатних рослин

Кімнатні рослини можуть оживити простір і надати квартирі привабливого вигляду. Вони не тільки покращують якість повітря, але й мають заспокійливий ефект. Можна вибрати рослини, що не потребують особливого догляду, наприклад, сукуленти, і розмістити їх у декоративних горщиках, які відповідають естетиці квартири.

Читайте також: Як самостійно укласти ламінат вдома: поради щодо ремонту

Персоналізовані, затишні деталі

Включення особистих деталей, таких як сімейні фотографії, затишні ковдри та декоративні подушки, може миттєво зробити квартиру затишною. Вивішування творів мистецтва також може додати простору індивідуальності й тепла, створюючи комфортну атмосферу.

Прибирання та організація

Чистий простір без бруду може значно підвищити рівень комфорту у квартирі. Важливо приділити час розбору та впорядкуванню речей, максимізації простору для зберігання та підтримання порядку в житловій зоні. 

Функціональні та зручні меблі

Вибір функціональних і зручних меблів має важливе значення для того, щоб зробити квартиру більш затишною. Обирайте меблі, які відповідають масштабу простору і забезпечують достатню кількість місць для сидіння чи зберігання речей. Додавання плюшевих подушок або гарного килимка також може підвищити затишок.

Раніше ми писали про 20 лайфхаків, які допоможуть швидше прибирати квартиру.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!