ukr
русский

Як розвинути в собі звичку до читання книг: поради, що допоможуть отримувати задоволення від цього процесу

Марина Грамович

Рекомендації, щодо розвитку звички з читання книг
Як розвинути звичку до читання. Джерело: UAPortal

Розвиток звички до читання базується на використанні різних практик. UAportal підготував низку корисних порад, які допоможуть людям полюбити читати.

Встановіть щоденну мету читання

Щоб виробити звичку до читання, корисно поставити перед собою досяжну щоденну мету. Почніть з 10-15 хвилин на день і поступово збільшуйте час. Щодня виділяйте певний час для читання, чи то вранці з напоєм, чи ввечері як засіб розслаблення.

Постійне виконання щоденних цілей навчить мозок розставляти пріоритети та отримувати задоволення від цієї рутини. Відстежуйте прогрес у щоденнику та відзначайте невеликі досягнення, це слугуватиме мотивацією.

Читайте також: Ставте досяжні цілі: топ-5 способів, як підвищити продуктивність

Створіть комфортне середовище для читання.

Створення комфортного середовища для читання має важливе значення для формування цієї звички. Виберіть затишне, добре освітлене місце в будинку. Зручне крісло або створення спеціального куточка сприяють отриманню більшого задоволення від процесу.

Приємні елементи, такі як ароматичні свічки або тиха фонова музика, можуть зробити читання приємним відпочинком від повсякденних турбот.

Приєднайтеся до книжкового клубу або читацької спільноти.

Приєднання до книжкового клубу або читацької спільноти надає заохочення до читання. Крім того, це дає змогу ознайомитися з різноманітними книжковими рекомендаціями. Шукайте місцеві книжкові клуби або приєднуйтесь до онлайн-платформ і форумів, щоб брати участь у дискусіях і ділитися досвідом.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно медитувати, якщо ви початківець.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!