ukr
русский
Polski

Як рослинна олія зможе допомогти в побуті: 5 ефективних порад

Марина Грамович

Як рослинна олія зможе допомогти в побуті: 5 ефективних порад
Як звичайна олія зможе допомогти у вирішенні побутових проблем. Джерело: Pexels

Рослинна олія не обмежується лише кулінарними цілями. UAportal розповів, що цей універсальний продукт може виявитися неймовірно корисним у різних побутових ситуаціях, забезпечуючи ефективні рішення типових проблем, з якими стикаються домогосподарки.

1. Полірування меблів

Попрощайтеся з непривабливими потертостями та оновіть дерев'яні та лаковані поверхні без зайвих зусиль за допомогою рослинної олії. Приготуйте домашню поліроль для меблів, змішавши її з лимонним соком. На кожну частину лимонного соку додайте дві частини олії.

2. Поліроль для взуття

Відновіть блиск вашого улюбленого шкіряного взуття, використовуючи рослинну олію як поліроль. Налийте невелику кількість олії на чисту ганчірку і обережно потріть нею шкіряну поверхню. Ця ефективна техніка зробить ваше взуття блискучим і бездоганним.

3. Боротьба з блискавкою, що застрягла 

Застрягла блискавка на сумці або куртці може дуже засмутити. Не бійтеся, адже рослинна олія може врятувати вас від цієї неприємної ситуації. Візьміть ватяну паличку і вмочіть її в ємність, наповнену олією, потріть нею по застряглій блискавці і залиште на кілька хвилин.

Читайте також: Як вибрати хорошу губку для миття посуду: поради досвідчених господинь

4. Засіб для видалення фарби

Коли плями від фарби потрапляють на шкіру, не піддавайтеся бажанню змити їх звичайною водою. Замість цього візьміть рослинну олію. Цей натуральний засіб без зусиль видалить залишки фарби.

5. Засіб для скрипучих дверей

Попрощайтеся з надокучливим скрипом дверей, змастивши петлі рослинною олією. Просто візьміть ганчірку і просочіть її олією, а потім проведіть нею вздовж петель. Ця проста процедура швидко усуне небажані скрипучі звуки, забезпечивши безшумну та плавну роботу дверей.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як прасувати речі вдвічі швидше за допомогою фольги.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!