ukr
русский
English

Як просто перемогти спеку: лайфхаки, які допоможуть не перегріватися

Марина Грамович

Як просто перемогти спеку: лайфхаки, які допоможуть не перегріватися
Як не перегріватись в спеку. Джерело: Pexels

UAportal ділиться цінними порадами, які допоможуть пережити гарячі температури та зробити спеку більш терпимою. Незалежно, на роботі, вдома чи на вулиці – ці поради допоможуть почуватися комфортно.

Збереження прохолоди у приміщенні

Коли справа доходить до порятунку від спеки у приміщенні, навіть у офісі, існують прості, але ефективні методи, які допоможуть залишатися прохолодними та продуктивними протягом тривалого часу.

1. Вибирайте вологий одяг: перед тим, як вийти на вулицю, збризкайте себе водою з пульверизатора. Коли волога випарується, ваше тіло відчує охолодний ефект.

2. Охолодіть руки: занурте руки у холодну воду. Це допоможе знизити загальну температуру тіла та забезпечить відчуття освіження.

3. Стратегічно використовуйте вентилятор: поставте вентилятор біля вікна, щоб втягувати прохолодне повітря ззовні замість циркулювати тепле повітря в кімнаті.

4. Носіть одяг вільного крою: наслідуйте техніку бедуїнів, яка використовується в пустелях, де вільний одяг заохочує потік повітря і сприяє швидшому випаровуванню поту.

Читайте також: Ефективні методи зниження тиску за 15 хвилин без ліків: поради фахівців

Крім того, харчування може відігравати цікаву роль у боротьбі зі спекою. Споживання їжі зі смаком каррі може викликати потовиділення, що допомагає виводити надлишок тепла з організму. Таким чином, гостра їжа може сприяти зниженню температури тіла, стимулюючи втрату вологи.

Чого слід уникати, щоб запобігти посиленню спеки

1. Гаряче світло: мінімізуйте використання лампочок, оскільки вони випромінюють додаткове тепло та підвищують температуру в приміщенні.

2. Щільні тканини: скажіть "ні" важким матеріалам одягу, які перешкоджають циркуляції повітря, запобігаючи природному процесу охолодження вашого тіла.

3. Тепловипромінюючі електроприлади: майте на увазі, що такі пристрої, як духовки, комп'ютери та ноутбуки, виділяють тепло, а отже, сприяють підвищенню температури в приміщенні.

4. Тяжка та жирна їжа: віддавайте перевагу легкій їжі, оскільки важка їжа уповільнює процес травлення, і вашому організму потрібно більше енергії для перетравлення.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!