ukr
русский

Як продовжити термін служби лампочки: 3 лайфхаки

Владислав Москаленко

Практичні лайфхаки для догляду за лампочками
Лайфхаки з лампочкою. Джерело: pexels

Іноді може бути так, що звичайна лампа розжарювання може раптом перегоріти. UAportal розповів, як запобігти цій неприємній ситуації та продовжити строк життя лампочки.

Використання лампочок меншої потужності

Для захисту від швидкого перегорання можна використовувати лампи меншої потужності, оскільки вони зменшують виділення тепла. Перед тим, як замінити звичайну на лампочку з меншою потужністю, завжди слід перевірити максимальну потужність світильника. Така заміна не лише збільшить термін служби, але й заощадить енергію та зменшить витрати на електроенергію.

Читайте також: Експерт розповів, як ефективно зігрітися, коли вдома немає опалення

Тримайте лампу в чистоті

Регулярне чищення та видалення пилу може запобігти її надмірному нагріванню та перегоранню. М'якою сухою тканиною можна обережно протерти поверхню лампи і видалити будь-який пил. Ця проста процедура допоможе їй довше зберігати свою яскравість і функціональність.

Використання стабілізаторів напруги

Для запобігання стрибків і коливань напруги, які можуть пошкодити лампочки, можна встановити стабілізатор. Цей пристрій може регулювати напругу і гарантувати, що вона буде залишатися на стабільному і безпечному рівні, що в кінцевому підсумку допоможе продовжити термін служби.

Нагадаємо, ми підготували декілька способів, які допоможуть вам зігрітися, якщо в домі немає центрального опалення.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!