ukr
русский
English

Як привчити кота до прогулянок на повідці: 4 дієві лайфхаки

Марина Грамович

Як привчити кота до прогулянок на повідці: 4 дієві лайфхаки
Як привчити кота гуляти на повідцю. Джерело: freepik.com

Привчання кота ходити на повідці вимагає певних прийомів і терпіння. UAportal розповів, як зробити цей процес легшим та спокійнішим як для улюбленця, так і для господаря.

Терпіння

Привчання кота до повідця вимагає терпіння. Процес повинен починатися з ознайомлення кота зі шлейкою і повідцем в приміщенні перед виходом на вулицю. Шлейку слід поступово вводити в життя кота на короткі проміжки часу щодня, використовуючи ласощі та похвалу.

Заохочення та розпорядок

Заохочуйте кота досліджувати місцевість під час прогулянок на свіжому повітрі, це допоможе йому почуватися комфортно на повідці. Рекомендується дозволити улюбленцю самому задавати темп і досліджувати навколишнє середовище. Встановлення розпорядку вигулу тварини, наприклад, вибір постійного часу кожного дня і використання одного і того ж маршруту, може допомогти коту відчувати себе більш впевнено і безпечно.

Читайте також: Вчені відповіли чому коти роблять "масаж" лапками господарям

Заходи безпеки та терпіння

Безпека кота під час привчання його до прогулянок на повідці є першорядним завданням. Переконайтеся, що шлейка правильно прилягає, і кіт не може з неї вислизнути. Рекомендується використовувати легкий і гнучкий повідець, щоб забезпечити свободу рухів, зберігаючи при цьому контроль.

Ласощі та похвала

Поступово знайомте кота з новими враженнями та оточенням, використовуйте ласощі та похвалу для створення позитивних асоціацій. Також заспокоюючи його під час потенційної взаємодії з іншими тваринами або людьми, ви можете допомогти улюбленцю стати більш розкутим і невимушеним у зовнішньому середовищі.

Раніше експерти відповіли, чому коти полюбляють сидіти в коробках. Ця поведінка пояснюється дуже просто.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!