ukr
русский
English

Як подолати стрес і покращити своє самопочуття

Владислав Москаленко

Як навчитися жити без стресу
Як навчитися жити без стресу. Джерело: pixabay

Пошук способів уникнути постійного стресу має вирішальне значення для загального здоров'я та щастя. UAportal поділився стратегіями, які можуть покращити самопочуття.

Створіть систему підтримки

Незалежно від того, чи це друзі, сім'я або колеги по роботі, наявність мережі людей, які можуть зрозуміти і надати допомогу, може зробити значний внесок у покращення емоційного благополуччя.

Надавайте пріоритет турботі про себе

Турбота про себе є важливою. Пріоритетними є заходи, які сприяють фізичному та психічному благополуччю. Це може включати регулярні фізичні вправи, достатній сон, дотримання здорового харчування, а також хобі чи заняття, які приносять радість.

Практикуйте техніки уважності та релаксації

Медитація, вправи на глибоке дихання чи йога – ці практики допомагають залишатися уважними та спокійними у складні часи. Усвідомленість дозволяє звільнитися від турбот про минуле чи майбутнє і сконцентруватися на сьогоденні, що ефективно допомагає впоратися зі стресом.

Читайте також: Правило 5 хвилин: Як встигати набагато більше і бути продуктивнішим

Встановлюйте реалістичні очікування

Нереалістичні очікування додають зайвого тиску та стресу. Важливо визначати пріоритети досяжних цілей і приймати недосконалість. Навчившись визначати пріоритетність завдань та ефективно управляти часом, ви зможете запобігти перевантаженню.

Навчіться говорити "ні"

Визнання особистих меж і відмова від додаткових зобов'язань чи обов'язків, які призводять до посилення стресу, має вирішальне значення. Важливо ставити на перше місце своє здоров'я і добробут, утримуючись від надмірних навантажень. Також необхідно відкрито і чесно говорити про особисті потреби і межі, поважаючи при цьому інших.

Нагадаємо, ми вже писали, як легко та швидко розкрити свій потенціал.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!