ukr
русский
English

Як подолати відчуття самотності: 5 корисних порад

Марина Грамович

Як подолати відчуття самотності: 5 корисних порад
Поради для подолання самотності. Джерело: Pexels

Самотність може бути складним почуттям, з яким важко впоратися навіть найпозитивнішим людям. Проте UAportal підготував п'ять корисних порад для подолання самотності.

Проявляйте ініціативу у спілкуванні

Дії – це ключ до вирішення проблем. Якщо виникає відчуття самотності, візьміть на себе ініціативу поговорити про це зі своїм партнером. Поділіться своїми емоціями та переживаннями, щоб отримати необхідну підтримку.

Відпустіть минулі образи

Часто саме образи та непорозуміння сприяють розриву стосунків. Дуже важливо навчитися прощати. Уникайте зациклення на минулих образах і постійного повернення до них, замість цього знайдіть у собі сили пробачити коханій людині і рухатися вперед.

Читайте також: Три лайфхаки, які допоможуть покращити відносини: "5 мов кохання" та техніки спілкування

Не порівнюйте себе з іншими

Порівнювати себе з іншими – марна справа. Кожна людина унікальна зі своєю зовнішністю, характером і сильними сторонами. Прийміть і цінуйте те, що ви маєте.

Фізичний контакт

Фізичний контакт відіграє важливу роль у побудові емоційних зв'язків. Обіймайтеся, щоб сприяти близькості зі своїм партнером. Фізична близькість може зміцнити зв'язок між вами і полегшити відчуття самотності.

Спілкування

Уявлення сценаріїв або припущень щодо поведінки вашого партнера призведе лише до непорозумінь. Натомість ведіть відкриті та чесні розмови зі своєю коханою людиною. Говоріть про свої побоювання, особливо коли ви відчуваєте біль або образу, і дайте можливість пояснити свої дії.

Нагадаємо, ми розповіли про кілька практичних порад, які допоможуть парам зберегти пристрасть у шлюбі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !