ukr
русский
Polski

Як запобігти росту цвілі в підвалі: 5 практичних порад

Владислав Москаленко

Як запобігти росту цвілі в підвалі: 5 практичних порад
Поради, якы допоможуть запобігти росту та поширенню грибка. Джерело: Pexels

Важливо запобігти появі грибка у підвалі, щоб підтримувати здорове середовище. UAportal розповів, що використання практичних порад може ефективно стримувати розвиток і мінімізувати пов'язані з ним проблеми.

Використання осушувачів повітря

Використання осушувача повітря в підвалі може допомогти знизити рівень вологості. Це важливо для контролю і запобігання росту грибків. Рекомендується використовувати осушувач із вбудованим гігрометром, щоб контролювати рівень вологості та підтримувати його в оптимальному діапазоні.

Читайте також: Пліснява навколо вікон та на стелі миттєво зникне завдяки копійчаному засобу, який можна зробити самостійно

Належна вентиляція

Належна вентиляція в підвалі має важливе значення для запобігання росту грибка. Цього можна досягти, використовуючи витяжні вентилятори, відкриваючи вікна або встановлюючи вентиляційні отвори, щоб забезпечити циркуляцію свіжого повітря.

Усуньте джерела води

Виявлення та усунення будь-яких джерел витоку води в підвалі має важливе значення. Незалежно від того, чи це ремонт труби, усунення протікання даху або вирішення проблем з фундаментом, варто полагодити це.

Прибирання

Регулярне прибирання та звільнення підвалу може сприяти запобіганню росту грибка. Важливо видаляти органічні матеріали, такі як картонні коробки або старі газети, оскільки вони можуть бути джерелом живлення. Крім того, регулярне прибирання поверхонь підвалу та підтримання їх у сухому стані допоможе запобігти росту цвілі.

Використовуйте засоби з фунгіцидами

У випадках, коли грибок вже присутній, використання фунгіцидних препаратів є ефективною стратегією для його усунення. Однак важливо уважно прочитати та дотримуватися інструкцій на етикетці, щоб забезпечити безпечне та ефективне використання.

Нагадаємо, що духова шафа, мабуть, один із найважчих побутових приладів для чищення. Сліди бруду, жиру і залишки їжі накопичуються після кожного приготування і забивають її стінки. На щастя, є простий спосіб видалити їх без зусиль.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!