ukr
русский

Як правильно поводитися на кладовищі: 5 суворих заборон

Владислав Москаленко

Як правильно поводитися на кладовищі: 5 суворих заборон
Що заборонено робити на кладовищі. Джерело: Pexels

Кладовище, місце пам'яті, має для багатьох важливе значення. Однак дуже важливо підходити до цієї священної землі з обережністю, оскільки певні дії чи слова можуть мати непередбачувані наслідки. UAportal розповів, щоб уникнути зайвих проблем і небажаних ситуацій, важливо дотримуватися наступних заборон на кладовищі.

Нічого не брати з собою

Відвідуючи місце останнього спочинку покійного, важливо залишити все позаду. Будь то зів'ялі квіти, опале листя чи навіть звичайні побутові речі – вони повинні залишатися недоторканими. Винесення будь-чого з кладовища може призвести до тяжких наслідків, і цього слід категорично уникати.

Не торкайтеся могил

Досвідчені люди розуміють важливість шанобливого ставлення до надгробків. Важливо утримуватися від того, щоб торкатися або сидіти на них. За повір'ями, навіть простий дотик до поверхні надгробка може принести нещастя.

Використовуйте сірники, а не запальнички

Коли виникає потреба запалити свічку, рекомендується використовувати сірники. Запальнички не слід використовувати в енергетично зарядженому середовищі кладовища. Ігнорування цієї заборони може призвести до жахливих наслідків, включаючи серйозні нещастя, хвороби або навіть смерть.

Читайте також: Як правильно повісити дзеркало, щоб удома був достаток, гармонія та гроші

Уникайте призначення побачень

Хоча ця ідея може здатися дивною і тривожною, деякі люди вважають прийнятним планувати романтичні зустрічі в присутності покійного. Однак участь у таких заходах призводить до високої ціни, яку доводиться платити.

Нагадаємо, що заборони та забобони в Україні відіграли значну роль у формуванні культурної самобутності країни. Тому UAportal розповідає про найбільш поширені забобони та заборони, які існують в українському побуті та сімейному житті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!