ukr
русский
English

Як правильно доглядати за замшевим одягом: Три корисні поради

Марина Грамович

Як правильно доглядати за замшевим одягом: Три корисні поради
Догляд за замшевим одягом. Джерело: freepik.com

Замшевий одяг потребує особливого догляду для збереження його якості та зовнішнього вигляду. UAportal зібрав основні поради та рекомендації щодо забезпечення довговічності цього матеріалу.

Точкове чищення

Важливо акуратно почистити тканину щіткою для замші, щоб видалити будь-який поверхневий бруд або пил. Важливо уникати використання води або рідких засобів, оскільки вони можуть пошкодити делікатний матеріал. Для невеликих плям можна використовувати м'яку тканину з невеликою кількістю білого оцту для точкового очищення.

Читайте також: Три прості засоби, які врятують навіть найбрудніші білі шкарпетки

Водовідштовхувальні засоби

Перед тим, як одягнути нову замшеву річ, слід нанести спрей для замші, щоб створити бар'єр від вологи та плям. Важливо повторно наносити засіб кожні кілька місяців або після чистки виробу, це допоможе зберегти колір і текстуру замші та продовжити термін служби виробу.

Правильне зберігання

Не вішайте замшеві речі під прямими сонячними променями або біля джерел тепла, оскільки це може призвести до вицвітання і пошкодження матеріалу. В ідеалі, зберігайте замшевий одяг в прохолодному, сухому місці з хорошою циркуляцією повітря. Легкий мішок для одягу або загортання замшевих речей у м'яку світлу тканину може захистити їх від пилу і світла.

Раніше ми писали про режим пральної машинки, який краще не використовувати, щоб речі не залишалися брудними після прання, а також що робити після прання, щоб у пральній машині не з'явилися цвіль і поганий запах.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!