ukr
русский
Polski
English

Як правильно прати м'які іграшки: корисні поради для батьків

Владислав Москаленко

Як правильно прати м'які іграшки: корисні поради для батьків
Способи прання м'яких іграшок . Джерело: freepik.com

Підтримання м'яких іграшок у чистоті та належному стані є важливим для здоров'я та безпеки дітей. У цій статті UAportal розповів про практичні поради щодо правильного догляду за іграшками.

Правильна техніка ручного прання

При пранні м'яких іграшок слід використовувати м'який мийний засіб, придатний для делікатних тканин. Слід уникати агресивних хімікатів, а також надавати перевагу м'яким засобам без ароматизаторів. Щоб забезпечити ретельне очищення, тазик слід наповнити теплою водою і додати мийний засіб.

Воду слід злегка збовтати, щоб утворилася піна, і занурити в неї іграшку, а потім ретельно потерти поверхню руками. Після очищення іграшку слід прополоскати під проточною водою і злегка віджати, щоб видалити надлишки води, перш ніж дати їй висохнути на повітрі.

Інструкції з машинного прання

Для м'яких іграшок, які можна прати в пральній машині, важливо дотримуватися певних заходів, щоб запобігти пошкодженню. Іграшку слід покласти в сітчастий мішок або наволочку, щоб захистити її під час прання.

Читайте також: Топ-6 методів розтягнути одяг, який сів після прання

Слід використовувати делікатний режим з холодною водою і м'яким мийним засобом, уникаючи відбілювача і кондиціонера для білизни. Після завершення циклу прання іграшку слід вийняти з мішка і дати їй повністю висохнути на повітрі, перш ніж повертати в ігрову зону дитини.

Методи точкового чищення

Якщо ви маєте справу з невеликими плямами або ділянками бруду на м'яких іграшках, практичним рішенням може стати точкове чищення. Невелику кількість м'якого мийного засобу слід змішати з водою, щоб утворився мильний розчин.

Чисту ганчірку або губку можна занурити в суміш і акуратно промокнути забруднену ділянку, намагаючись не просочити іграшку. Після того, як бруд або пляму видалено, слід вологою ганчіркою витерти залишки мильного розчину і дати іграшці повністю висохнути на повітрі.

Нагадаємо, ми вже писали, чому після прання в машинці речі стають бруднішими.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!