ukr
русский

Як правильно прати і прасувати старий одяг, аби не пошкодити тканину: ефективні поради

Владислав Москаленко

Як правильно прати і прасувати старий одяг, аби не пошкодити тканину: ефективні поради
Поради для догляду за старим одягом. Джерело: Pexels

UAportal розповів, що важливо дотримуватися певних методів для догляду, щоб зберегти якість і довговічність одягу. Правильне прання, прасування, виведення плям, зберігання мають важливе значення.

Прання

Старі речі слід прати з особливою обережністю, щоб не пошкодити тканину. Важливо завжди перевіряти етикетки на наявність спеціальних інструкцій, щоб зберегти колір і текстуру. Для делікатних речей рекомендується ручне прання з м'яким миючим засобом у холодній воді.

Читайте також: Чому не можна прати речі у гарячій воді

Прасування

Коли справа доходить до прасування старого одягу, використовуйте найнижчий можливий рівень нагрівання, щоб уникнути випалювання тканини. Важливо спочатку протестувати непомітну ділянку, щоб переконатися, що тканина витримає високу температуру. Прасування з виворітного боку також може допомогти захистити тканину.

Виведення плям

Виведення плям зі старого одягу може бути складним, оскільки тканина може бути більш делікатною. Дуже важливо визначити тип плями, а потім застосувати відповідний метод її виведення.

Зберігання

Правильне зберігання має важливе значення для підтримки якості старого одягу. Перш за все, переконайтеся, що він чистий і повністю сухий перед тим, як покласти його на зберігання. Зберігання в прохолодному, сухому і темному приміщенні допоможе запобігти пожовтінню або вицвітанню тканини.

Нагадаємо, ми вже писали, скільки прального порошку потрібно сипати в пральну машинку.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!