ukr
русский

Як правильно прати джинси, щоб вони не втратили колір: корисні поради

Марина Грамович

Як правильно прати джинси, щоб вони не втратили колір: корисні поради
Способи збереження кольору джинсів. Джерело: freepik.com

Коли справа доходить до збереження кольору джинсів, певні методи прання можуть мати велике значення. UAportal розібрався в цьому та зібрав практичні поради для продовження життя улюблених пар джинсів.

Використовуйте холодну воду і м'який мийний засіб

При пранні джинсів важливо використовувати холодну воду і м'який мийний засіб, щоб запобігти вицвітанню. Гаряча вода й агресивні хімічні засоби можуть призвести до вимивання барвника, в результаті чого джинси виглядатимуть тьмяними й бляклими.

Вивертайте джинси навиворіт

Вивертання джинсів навиворіт перед пранням може допомогти захистити колір. Цей простий крок може запобігти тертю і стиранню зовнішнього шару тканини, мінімізуючи втрату кольору. Крім того, важливо уникати використання надмірної кількості мийного засобу, оскільки це може призвести до накопичення залишків і, зрештою, спричинити вицвітання.

Читайте також: Три прості засоби, які врятують навіть найбрудніші білі шкарпетки

Уникайте надмірного прання

Надмірне прання може прискорити вицвітання джинсів. Замість того, щоб прати джинси після кожного носіння, їх слід по можливості піддавати точковому очищенню і прати лише в разі крайньої потреби. Така практика допомагає зберегти колір і якість тканини, продовжуючи термін служби улюблених пар джинсів.

Сушіть джинси на повітрі

Хоча може виникнути спокуса закинути джинси в сушарку для швидкого висихання, сушіння на повітрі насправді краще для збереження кольору. Висока температура в сушарці може призвести до того, що барвник у джинсах вицвіте швидше.

Раніше ми писали про режим пральної машинки, який краще не використовувати, щоб речі не залишалися брудними після прання, а також що робити після прання, щоб у пральній машині не з'явилися цвіль і поганий запах.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!