ukr
русский
Polski
English

Як правильно прати джинси: 4 поради від експертів

Владислав Москаленко

Як правильно прати джинси: 4 поради від експертів
Поради щодо прання джинсів. Джерело: freepik.com

Коли справа доходить до догляду за улюбленою парою джинсів, дуже важливо дотримуватися правильних методів прання та догляду за ними. UAportal розповів, як зберегти колір, форму та якість штанів на довший час.

Вивертайте джинси навиворіт

Коли справа доходить до прання джинсів, важливо вивернути їх навиворіт перед тим, як покласти в пральну машину. Це допомагає мінімізувати вицвітання, особливо для темного деніму, а також захищає будь-які делікатні прикраси або ґудзики на джинсах.

Читайте також: Як очистити джинси, щоб вони не сіли і не втратили колір: прості поради

Використовуйте холодну воду

Гаряча вода може призвести до того, що джинси дадуть усадку і потьмяніють, тоді як холодна вода допомагає зберегти колір і форму. Найкраще використовувати делікатний режим прання з холодною водою, щоб забезпечити найкращий результат.

Уникайте надмірного прання

Занадто часте прання може призвести до швидшого зносу джинсів, внаслідок чого вони втратять форму і колір. Натомість точкове очищення будь-яких плям подовжить їхній термін служби. 

Зберігайте правильно

Нарешті, важливо правильно зберігати джинси. Не розвішуйте їх на вішалках, оскільки це може призвести до розтягування. Замість цього акуратно складіть їх і зберігайте в сухому прохолодному місці, щоб зберегти їхній зовнішній вигляд і структуру на довший час.

Раніше ми писали про те, як прати джинси, щоб вивести масляні плями за допомогою двох дешевих засобів.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!