ukr
русский

Як правильно обрізати волоський горіх: ефективні поради

Марина Грамович

Як правильно обрізати горіх
Поради для обрізки горіха. Джерело: www.pexels.com

Дерева волоського горіха потребують правильної обрізки для покращення зовнішнього вигляду, врожайності та загального стану. UAporta підготував поради для обрізки дерева. 

Процедура включає в себе різні важливі кроки для підтримки здоров'я дерева. По-перше, видалення мертвих або хворих гілок має вирішальне значення. Крім того, лікування будь-яких пошкоджень захищає від потенційних хвороб і шкідників. Також важливо підтримувати основні гілки, які формують крону дерева, забезпечуючи правильну структуру та ріст.

Читайте також: Просте підживлення з підручних засобів для багатого врожаю огірків

Проте варто зазначити, що волоські горіхи мають унікальну особливість – вони не дуже добре переносять обрізання.

Обрізаючи волоський горіх, ви можете ефективно формувати його розмір і контролювати розподіл сонячного світла і повітря між гілками. Регулярна обрізка не тільки покращує зменшує поширення хвороб та шкідників.

Для успішного проведення обрізки волоського горіха важливо дотримуватися кількох простих рекомендацій. Почніть з ретельного видалення всіх мертвих, хворих і пошкоджених гілок. Будь-які помічені пошкодження слід негайно обробити, щоб запобігти потенційним інфекціям або зараженням.

Крім того, забезпечте достатню відстань між гілками для їх здорового розвитку. Проте бажано підтримувати кілька головних пагонів, які формують крону. Також важливо враховувати форму дерева та напрямок росту.

Пропонуємо дізнатися, які тварини є головними ворогами слимаків.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!