ukr
русский
English

Як правильно почати ранок: 5 простих ідей поживного сніданку

Марина Грамович

Як правильно почати ранок: 5 простих ідей поживного сніданку
Поради для приготування поживного сніданку. Джерело: Pexels

У поспіху нашого повсякденного життя ми часто не звертаємо уваги на сніданок. Однак важливо приділяти цьому прийому їжі особливу увагу, оскільки він забезпечує нас необхідною енергією і задає тон для продуктивного дня. UAportal підготував п'ять ідей, які допоможуть забезпечити правильний і повноцінний сніданок.

1. Яєчня і авокадо

Для поживного та ситного сніданку спробуйте яйця в поєднанні з авокадо. Це поєднання прискорює метаболізм і забезпечує організм корисними жирами. Ви можете додати ваші улюблені овочі, такі як гриби, шпинат та помідори, щоб покращити смак та поживну цінність.

2. Домашні кекси

Щоб додати нотку солодощів до вашої ранкової рутини, потіште себе домашніми кексами. Обирайте рецепти, в яких використовується вівсяне борошно та сезонні фрукти чи ягоди, щоб зробити їх більш корисними. Готуючи їх вдома, ви можете бути впевнені, що вони будуть кориснішими для вашого організму.

Читайте також: 5 небанальних рецептів сезонних салатів, які збагатять ваш організм вітамінами

3. Вівсянка

Вівсянка – простий, але корисний варіант здорового сніданку. Вона забезпечує тривале відчуття ситості і рекомендується тим, хто займається фітнесом. Додайте до неї йогурт або молоко, а також крапельку меду, фрукти та горіхи, щоб зробити її ще більш поживною.

4. Матча

Чай матча відомий своїми унікальними властивостями та здатністю сприяти спалюванню калорій. Насичений антиоксидантами, він є чудовим вибором для початку дня. Насолоджуйтеся чашкою чаю матчу або створюйте спокусливі лате на основі матчі.

5. Класичний омлет

Омлет – це універсальний варіант, багатий білком. Хоча дієтологи рекомендують використовувати два яєчні білки та один жовток, обидва компоненти мають поживну цінність. Збільште вміст білка, додавши куряче м'ясо або креветки.

Радимо також звернути увагу на рецепт лінивих пельменів у томатному соку.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!