ukr
русский
English

Як правильно зберігати відкорковане вино: ефективні поради

Марина Грамович

Як правильно зберігати відкорковане вино: ефективні поради
Поради щодо зберігання відкоркованого вина. Джерело: freepik.com

Правильне зберігання відкоркованого вина має важливе значення для збереження його якості та смаку. UAportal розповів про важливі поради, щоб максимізувати термін придатності улюбленого напою.

Зберігання в холодильнику

Одна з порад – зберігати відкорковане вино в холодильнику, оскільки низька температура сповільнює процес окислення, через який напій псується. Це особливо важливо для білих і рожевих вин, оскільки вони більш чутливі до тепла й окислення.

Помістивши вино в холодильник з пробкою, ви можете зберегти його смак і аромат на кілька днів. Важливо переконатися, що пляшка знаходиться у вертикальному положенні, щоб мінімізувати площу поверхні, яка контактує з повітрям.

Читайте також: Як обрати якісне вино: топ-6 порад

Переливання в менші пляшки

Одним зі способів зберігання відкритого вина є переливання його в пляшки меншого розміру. Це зменшує кількість повітря та окислення в тарі, зберігаючи смаки та аромати на довший період часу. Забезпечення мінімального вільного простору в меншій пляшці може допомогти мінімізувати контакт вина з повітрям.

Правильне закорковування

Простий, але ефективний метод зберігання відкритого вина – щільно запечатати корок поліетиленовою плівкою. Після повторного закорковування пляшки, щільно обмотавши верхню частину поліетиленовою плівкою, ви створюєте додатковий бар'єр проти доступу повітря. Це допомагає зберегти свіжість вина і запобігає його швидкому псуванню.

Нагадаємо, ми вже писали, як обрати якісний сир.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!