ukr
русский
English

Як правильно зберігати крупи, щоб не завелись комахи: Дієві лайфхаки

Марина Грамович

Як правильно зберігати крупи, щоб не завелись комахи: Дієві лайфхаки
Як правильно зберігати крупи. Джерело: Pexels

Коли справа доходить до зберігання борошна та круп, важливо вжити заходів обережності, щоб уникнути несподіваного нашестя комах. Ці настирливі істоти можуть швидко зіпсувати всі продукти, що зберігаються поруч. UAportal ділиться кількома дієвими порадами, які допоможуть вам уберегти свої запаси від комах.

1. Оптимальні місця зберігання

Холодильник або морозильна камера можуть бути надійними місцями для зберігання круп за умови, що в них достатньо місця. Варто зазначити, що лише рис чутливий до холоду, оскільки він стає м'якшим і втрачає свою структуру.

2. Природні відлякувачі

Використовуйте природні властивості цитрусових, зберігаючи продукти у шухлядах, посипаних їхньою цедрою. Комахи не люблять шкірку апельсинів і лимонів. Для посилення ефекту можна також додати кілька зубчиків часнику і гострого перцю. Вони не зашкодять продуктам, але точно відлякають небажаних комах.

Читайте також: Як правильно зберігати продукти: чотири основні правила для господинь

3. Використання фольги для запікання

Вистеліть контейнери для зберігання фольгою для випікання як додатковий захист. 

4. Металеві контейнери

Зберігайте борошно та крупи у великих металевих контейнерах. Їх використання може допомогти запобігти доступу шкідників до ваших запасів. Крім того, поклавши металеву ложку або виделку всередину контейнера, можна додатково відлякати комах.

5. Герметична скляна тара

Забезпечте герметичне зберігання, використовуючи скляну тару для круп. Комахи не можуть вижити без кисню, тому щільне закривання контейнерів запобігає виникненню будь-яких заражень.

Раніше UAportal писав про різні природні методи, які дозволяють швидко, ефективно та з мінімальною кількістю продуктів ароматизувати вашу кухню після смаження чи приготування їжі. Адже ці стійці запахи можуть затримуватися на тривалий час.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!