ukr
русский
English

Як підвищити продуктивність на роботі: 3 лайфхаки

Марина Грамович

Практичні поради щодо підвищення ефективності
Лайфхаки для підвищення продуктивності на роботі. Джерело: pexels

UAportal розповів про три лайфхаки, як підвищити свою продуктивність. Дізнайтеся про дієві способи для збільшення ефективності на робочому місці.

Визначення найпродуктивнішого часу

Корисний лайфхак для підвищення продуктивності на роботі – визначити найпродуктивніший час доби і запланувати найважливіші завдання на цей час. Незалежно від того, чи є людина більш активною вранці, чи більш зосередженою у другій половині дня, використання годин пікової продуктивності для виконання складних завдань може збільшити рівень енергії та концентрації, що призведе до більш ефективної та результативної праці.

Читайте також: Правило 5 хвилин: Як встигати набагато більше і бути продуктивнішим

Впровадження метода "Помодоро"

Ще один дієвий лайфхак полягає у застосуванні методу "Помодоро", який передбачає роботу в чітко визначених інтервалах у 25 хвилин із запланованими перервами між ними. Цей метод може допомогти підтримувати високу продуктивність і уникнути вигорання, завдяки регулярним перервам на відпочинок. Розбиваючи завдання на керовані етапи, можна підтримувати мотивацію та стабільно отримувати якісні результати впродовж дня.

Організація робочого простору

Нарешті, третій лайфхак для підвищення продуктивності праці залежить від наведення ладу на робочому місці. Чисте та організоване середовище може сприяти підвищенню концентрації уваги та ефективності. Видалення непотрібних предметів, упорядкування файлів і тримання під рукою лише найнеобхіднішого приладдя може зменшити ризик відволікання і сприяти кращій концентрації на виконанні завдання.

Нагадаємо, ми вже писали, як легко та швидко розкрити свій потенціал.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!