ukr
русский
English

Як випрати білі штори без відбілювача: 3 дієві лайфхаки

Владислав Москаленко

Як випрати білі штори без відбілювача: 3 дієві лайфхаки
Як повернути колір білим шторам. Джерело: Pexels

Якщо ваші штори втратили свою білизну і ви шукаєте безпечні та ефективні альтернативи відбілювачам, не хвилюйтеся, UAportal підготував три лайфхаки. Вони допоможуть вам відновити білі штори без використання побутової хімії.

Замочування в солі

Для початку приготуйте розчин, змішавши 5-7 столових ложок солі в 5 літрах води. Занурте штори в рідину і залиште приблизно на годину. Після замочування виперіть штори відповідно до рекомендацій виробника, щоб повернути їм яскравість.

Читайте також: Три прості засоби, які врятують навіть найбрудніші білі шкарпетки

Лимонна кислота

Лимонний сік або кислота можуть стати чудовою альтернативою відбілювачу для відновлення білосніжного кольору ваших штор. Вони не тільки борються зі знебарвленням, але й залишають після себе освіжаючий цитрусовий аромат.

Перед тим, як випрати штори, обробіть їх розчином розведеного лимонного соку або лимонної кислоти. Цей натуральний засіб одночасно ефективний і дбайливо ставиться до тканини.

Сода

Простий, але ефективний метод полягає в тому, щоб замочити штори у ванні, наповненій водою і пів кілограма харчової соди. Залиште штори в цій суміші на кілька годин. Сода пом'якшить тканину і відновить її білосніжний вигляд. Нарешті, дотримуйтесь звичайних інструкцій з прання, щоб завершити процес.

Раніше ми писали про режим пральної машинки, який краще не використовувати, щоб речі не залишалися брудними після прання.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!