ukr
русский

Як користуватися віником, щоб уникнути негараздів: народні прикмети та забобони

Владислав Москаленко

Як користуватися віником, щоб уникнути негараздів: народні прикмети та забобони
Поширені прикмети пов'язані з підмітанням. Джерело: Pexels

Досягнення чистоти та порядку в оселі – це не лише питання зовнішнього вигляду, це також може вплинути на загальний добробут і процвітання сім'ї. Згідно з народними повір'ями та прикметами, правильна техніка прибирання може сприяти притоку позитивної енергії. UAportal розповів про поширені помилки при використанні віника. Про них варто знати для того, щоб ненароком не вимести щастя з дому.

Однією з поширених помилок деяких господинь є те, що вони підмітають у напрямку до вхідних дверей. Ця дія вважається несприятливою.

Читайте також: Що робити, якщо розсипав сіль і що це означає

Натомість рекомендується підмітати так, щоб пил і пісок відлітали від дверей. Таким чином можна не тільки запобігти накопиченню дрібного сміття в будинку, але й утримати удачу та уникнути можливих грошових труднощів або конфліктів у родині.

Окрім напрямку підмітання, ще одне повір'я стосується того, як розташовувати віник після прибирання. Згідно з заборонами, його краще тримати ручкою вниз, а щетиною вгору. Таке розташування наділяє пучок гілок захисними властивостями, діючи як оберіг від негативних енергій.

Раніше ми писали про те, які прикмети та забобони пов'язані з приходом гостей, та чому люди бажають здоров'я, коли інші люди чхають.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!