ukr
русский

Як отримати максимум користі від лимонів: Практичні поради

Владислав Москаленко

Як отримати максимум користі від лимонів
Як отримати максимум користі від лимонів. Джерело: freepik

Завдяки своїй природній кислотності лимони є ефективною та екологічною альтернативою агресивним хімічним засобам. UAportal розповідав про різноманітні способи застосування лимона, які можуть стати в пригоді в домашніх справах.

Видалення плям з пластикових контейнерів

Стійкі плями і неприємні запахи від пластикових харчових контейнерів можна видалити, натерши уражені місця половинкою лимона. Дайте ємностям постояти кілька годин, а потім вимийте їх у звичайному режимі. Природна кислотність лимона сприяє розщепленню плям і усуненню стійких запахів.

Читайте також: Як вибрати хорошу губку для миття посуду: поради досвідчених господинь

Збереження свіжості фруктів і овочів

Збризнувши лимонним соком нарізані фрукти та овочі, ви можете запобігти їхньому потемнінню, оскільки лимонна кислота уповільнює процес окислення, тим самим продовжуючи їхню свіжість. Якщо додати лимонний сік у воду при варінні картоплі, вона не потемніє, що свідчить про універсальність лимонів у збереженні продуктів, які швидко псуються.

Засіб для видалення іржі та нальоту

Лимон можна використовувати як природний засіб для видалення іржі та нальоту з металевих поверхонь. Посипте лимон сіллю і потріть ним металеві предмети, наприклад, крани або ножі, щоб ефективно видалити іржу та наліт. Лимонна кислота разом з абразивністю солі допомагає зняти наліт і відновити блиск металевих поверхонь.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як прасувати речі вдвічі швидше за допомогою фольги.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!