ukr
русский

Як пофарбувати яйця до Великодня: креативні та бюджетні поради

Марина Грамович

Бюджетні поради щодо розфарбовування яєць
Творчі та доступні рішення для яскравих великодніх яєць. Джерело: Pexels.com

Відкрийте для себе практичні та бюджетні методи фарбування яєць, які забезпечують економний і творчий підхід до великодніх традицій. UAportal з'ясував, як за допомогою повсякденних побутових предметів можна створити приголомшливі і барвисті візерунки на яйцях.

Фарбування яєць натуральними інгредієнтами

Використання таких інгредієнтів, як куркума, буряк, лушпиння цибулі і шпинат, дозволяє створити різноманітні яскраві кольори для великодніх яєць, не витрачаючи при цьому занадто багато грошей. Потрібно закип'ятити інгредієнти у воді, процідити рідину, додати столову ложку оцту і замочити яйця на кілька годин, щоб досягти красивих, природних відтінків.

Читайте також: Які інгредієнти не варто додавати, аби не зіпсувати паску

Використання харчових барвників та гумки

Недорогий спосіб створити унікальні візерунки на яйцях – обмотати кожне з них гумкою перед фарбуванням. Потім занурте яйця в суміш води, оцту і харчового барвника, щоб досягти мармурового ефекту після того, як гумку буде знято.

Малюнки воском

Перед фарбуванням на яйцях слід намалювати візерунки воском, який відштовхуватиме барвник, залишаючи візерунки та барвисті витвори, коли яйця висохнуть.

Фарбування яєць за допомогою чаю

Відварюючи яйця в густій суміші чаю та води, ви можете отримати красиві яйця земляного відтінку, які ідеально підходять для великоднього декору. Дубильні речовини, що містяться в чаї, створюють унікальні і тонкі кольорові варіації, позбавляючи від необхідності купувати дорогі набори барвників для яєць.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, чим можна замінити форми для випікання пасок.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!