ukr
русский
English

Як почистити потьмяніле срібло: 4 прості способи

Марина Грамович

Як почистити потьмяніле срібло: 4 прості способи
Способи очищення потьмянілого срібла. Джерело: freepik.com

Очищення потьмянілого срібла може бути легким, якщо використовувати правильні методи. UAportal розповів про кілька ефективних і простих способів повернути блиск вашим прикрасам.

Харчова сода

Потьмяніле срібло можна ефективно очистити, приготувавши пасту з соди й води, нанісши її на потьмяніле срібло і залишивши на кілька годин або на ніч. Після цього пасту можна змити, а срібло відполірувати м'якою тканиною, щоб повернути йому блиск.

Алюмінієва фольга та харчова сода

Ще одна ефективна порада для очищення потьмянілого срібла полягає в тому, щоб вистелити миску алюмінієвою фольгою, додати соду і залити срібло окропом. Після того, як потемніння зникне, срібло слід промити й відполірувати чистою ганчіркою, щоб відновити його блиск.

Читайте також: Як відновити блиск срібних прикрас за 15 хвилин в домашніх умовах

Лимонний сік і сіль

Природний метод очищення потьмянілого срібла полягає у створенні суміші з лимонного соку і солі. Цією сумішшю можна акуратно протерти потьмянілі ділянки, а потім ретельно промити срібло перед тим, як висушити та відполірувати його, щоб досягти гарного результату.

Полірування спеціалізованим засобом для чищення срібла

Для усунення стійкого нальоту можна використовувати спеціальний засіб для чищення срібла. Дотримуйтесь інструкцій на засобі, оскільки для ефективного видалення нальоту і відновлення блиску можуть знадобитися особливі способи нанесення і полірування. Важливо уникати використання очищувачів з аміаком або хлором, оскільки вони можуть завдати шкоди виробам.

Нагадаємо, часто прикраси зі срібла та деяка біжутерія починають тьмяніти і темнішати. Ми розповіли про легкий спосіб, який допоможе вирішити цю проблему.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!