ukr
русский

Як плавання у басейні може вплинути на здоровʼя

Владислав Москаленко

Як плавання у басейні може вплинути на здоровʼя
Переваги та недоліки відвідування басейну . Джерело: Pexels

UAportal розповів, що відвідування басейну має як переваги, так і недоліки. Незалежно від того, чи плануєте ви часто відвідувати басейн, чи роздумуєте над тим, щоб придбати його, ось позитивні та негативні сторони, про які слід пам'ятати.

Плюси

Відмінне тренування. Плавання в басейні – це відмінне тренування з низьким рівнем навантаження на суглоби, яке підходить для будь-якого віку і рівня фізичної підготовки. Завдяки цій вправі для всього тіла поліпшується здоров'я серцево-судинної системи, збільшується м'язова сила і витривалість.

Зняття стресу. Заспокійлива і розслаблююча атмосфера басейну забезпечує чудовий досвід зняття стресу.

Читайте також: Жити разом заради дитини: благо чи саморуйнування?

Соціальна активність. Басейн може бути місцем для спілкування та зв'язку з іншими відвідувача. Він надає можливість познайомитися з новими людьми, поспілкуватися з друзями та взяти участь у групових заходах або заняттях.

Мінуси

Занепокоєння щодо безпеки. Басейни можуть становити загрозу безпеці, якщо не вживати належних заходів. Випадкові ковзання, утоплення або сонячні опіки є поширеними проблемами.

Обслуговування та вартість. Власний басейн або регулярне відвідування громадського басейну пов'язане з постійним обслуговуванням і фінансовими витратами.

Обмежений доступ. Не всі мають вільний доступ до басейнів, а сезон або місце розташування можуть впливати на доступність. Ті, хто живе в холодному кліматі, можуть мати обмежений доступ протягом значної частини року.

Нагадаємо, що робити, якщо дитина не говорить, як її спонукати до цього.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !