ukr
русский
English

Як харчову соду використати в побуті: 5 ефективних порад

Марина Грамович

Як харчову соду використати в побуті: 5 ефективних порад
Поради для використання харчової соди. Джерело: Pexels

Багато господинь часто не звертають уваги на широкий спектр застосування звичайної харчової соди – продукту, який є майже на кожній кухні. Хоча вона зазвичай асоціюється з випічкою, її застосування виходить далеко за межі кулінарії. UAportal розповів про менш відомі способи використання соди, які можуть стати в нагоді в домашньому господарстві.

Захистіть свої садові рослини

Садівники здавна покладаються на харчову соду як на метод боротьби зі шкідниками. Створення простого розчину шляхом розчинення 3 столових ложок харчової соди та 1 столової ложки рідкого мила в 10 літрах води допомагає ефективно боротися зі шкідниками.

Розм'якшення м'яса для шашлику

Ніжність м'яса можна досягти не тільки за допомогою маринадів, а й за допомогою харчової соди. Натріть його содою і поставте в холодильник на кілька годин, щоб пом'якшити текстуру. 

Запобігайте пригоранню

При приготуванні зернових страв іноді можуть утворюватися пригорілі або липкі каструлі. Однак цьому можна легко запобігти, додавши лише 1 чайну ложку харчової соди до киплячої крупи, що забезпечить більш плавний процес приготування без ймовірності пригоранням.

Читайте також: Як скоротити час на прибирання: поради від господинь

Легке очищення посуду

Коли ви стикаєтеся зі стійкими плямами на посуді, харчова сода діє як чудовий абразивний засіб. Вона допомагає видалити стійкі, застряглі або пригорілі частинки їжі, що робить її зручною альтернативою, коли немає під рукою щітки.

Заспокоює та освіжає ноги

Для тих, хто шукає засоби для догляду за ногами, тепла содова ванна з ефірними оліями, наприклад, сосновою, надає заспокійливий та освіжаючий ефект. Цей природний засіб пом'якшує шкіру, зменшує пітливість і усуває неприємні запахи.

Нагадаємо, ми писали про ще один цікавий китайський лайфхак, який допоможе легко позбутись пилу в квартирі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!