ukr
русский

Як перекис водню застосувати в побуті: цікаві способи

Марина Грамович

Практичне застосування в домашніх умовах
Практичне застосування в домашніх умовах. Джерело: freepik

UAportal розповів про різноманітні можливості використання перекису водню у повсякденному житті. Від гігієни порожнини рота до догляду за одягом, він пропонує різні практичні застосування.

Рецепт ополіскувача для порожнини рота

Ефективний домашній ополіскувач для ротової порожнини можна створити, змішавши 1 частину перекису водню з 1 частиною води. Цим розчином слід полоскати ротову порожнину протягом хвилини, щоб знищити шкідливі бактерії та освіжити подих. Слід бути обережним, щоб не проковтнути суміш, і використовувати її лише один раз на день.

Читайте також: Як вибрати хорошу губку для миття посуду: поради досвідчених господинь

Розчин для виведення плям

Перекис водню можна використовувати як потужний засіб для виведення плям з поверхонь і тканин. Для стійких забруднень можна нанести на пляму суміш з 1 частини господарського мила і 2 частин перекису водню. Залиште на кілька хвилин, а потім потріть забруднену ділянку і промийте водою. Цей розчин ефективний для видалення плям від вина, крові та їжі, а його м'який склад робить його придатним для делікатних тканин.

Натуральний розчин для миття овочів

Домашній засіб для миття овочів можна приготувати, змішавши 1 столову ложку перекису водню з 3 склянками води. Фрукти та овочі потрібно замочити в цьому розчині на кілька хвилин, щоб видалити бруд, пестициди та бактерії. Після замочування важливо ретельно промити продукти водою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як прасувати речі вдвічі швидше за допомогою фольги.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!